לקסם הבא נצטרך: חברת השמה!

שתפו כתבה זו:

זה קורה מדי פעם, מועמדת או מועמד שואלים אותי בשיחה: "אז את בעצם עובדת בחברת השמה?" ואז מתחיל אצלי מאבק פנימי כזה…

 כי מצד אחד, עקרונית – כן, אנחנו חברת השמה. מצד שני – זה לא מרגיש לי מדויק, גם כי יש המון חברות השמה וכל מיני סגנונות עבודה. וגם כי משהו בביטוי "חברת השמה", נרצה או לא, כבר טעון מראש באינסוף משמעויות ומעיר כל מיני מחשבות והנחות עבודה שיש למועמדים ומועמדות על בסיס חוויות מהעבר, דברים ששמעו מחברים וכיוב'.

 אז כדי שאוכל להגיד בפה מלא שכן, אני מחברת השמה, אני רוצה לספר קצת על דרך העבודה ו"האני מאמין" שלנו במדולה, וגם לטעון שדווקא בתקופה הזו (עיין ערך: סוף שנה, קיצוצים, משבר עולמי ובנוסף לכל גם נגמר המונדיאל) – חברת השמה היא דבר מעולה לכל מי שמחפש/ת את הדבר הבא, ואולי מרגיש/ה שצריך איזשהוא גורם חיצוני שיזיז ת'דברים. שיזיז הרים.

1.מראה מראה שעל הקיר, יש משרה סודית בעיר?

עקרונית, אפשר להעביר יום שלם בלהגיש קורות חיים למשרות שזמינות בלינקדאין או באתרי דרושים. יש מלא. יחד עם זאת – אלו ממש לא כל המשרות שישנן בכל רגע נתון. ישנן משרות שנפתחות מתחת לרדאר מכל מיני סיבות. למשל: כדי להימנע מהצפה של קורות חיים ולעבוד יותר מדויק ומדוד, משרות שהן דיסקרטיות ולכן לא מפורסמות באתרי דרושים/לינקדאין/אתר החברה, משרות שנפתחות בבלעדיות לחברת השמה מסויימת בהתבסס על הצלחות קודמות או רצון למצוא מועמדים במהירות וביעילות. אז כן, לא פעם לחברות השמה יש תופינים נוספים להציע לכם, או בקיצור: "פי אלף משרות שוות".

2.דרוש/ה סופרמן/וונדרמן לסטארטאפ בצמיחה!

מכירים/ות את זה שאתם/ן קוראים/ות דרישות של משרה מסויימת והן, ובכן, מטורפות 😊? אולי אתם/ן אפילו מתלבטים/ות אם להגיש קורות חיים? אז הנה משהו שכדאי לדעת – כל משרה, אבל כל משרה שנפתחת אצלנו, לא מפורסמת בשום מקום לפני שיחה טלפונית או תכתובת מול המגייס/ת בחברה, שכל תכליתה שלה היא קבלת דגשים (או כמו שאני מכנה את זה – חידודים) לגבי המשרה. גם כדי להבין מה בדיוק התפקיד, מה המועמד או המועמדת, אתם, תעשו, וגם כדי להבין מה באמת-באמת חשוב מבחינת הדרישות, ומה פתוח יותר לפרשנות. לא פעם לאחר שיחה כזו, הרבה מהדרישות מתגמשות, וזה מאפשר ליותר מועמדים ומועמדות לקבל הזדמנות. דוגמה: משרת פיתוח שנפתחת עבור מפתחי/ות Python, ואחרי שיחה עם המגייסת מטעם החברה, נפתחה גם למפתחי/ות Java, Node וכו'. יש לנו מודיעין פנימי חשוב, ומשכך – גם לכם/ן.

 3.הקו"ח זה לא הכו"ל

יש לכם/ן קורות חיים, הם נשלחים לחברות השונות, ואז מגייס או מגייסת שנמצאים בצד השני עוברים/ות עליהם, בלי להכיר אתכם/ן באמת.

כשאנחנו בתמונה – זה בדיוק המקום שלנו להוסיף נדבך נוסף ולקחת את זה צעד אחד קדימה. לעולם לא נעביר את קורות החיים שלכם למשרה שאתם/ן מתעניינים/ות בה, בלי לשוחח אתכם/ן קודם. חשוב לנו להכיר ולשמוע, כי קורות חיים, יהיו חשובים אשר יהיו (ואני באופן אישי לגמרי מאמינה בהם), לעולם לא יוכלו לספר את הסיפור המלא. שיחה אתכם/ן מאפשרת לנו אחר כך לשקף רבדים נוספים לגביכם/ן, הלאה אל החברות.

בנוסף, כמי שמכירות את החברות מולן אנחנו עובדות היכרות ארוכה ועמוקה, אנחנו גם יודעות עם הזמן להבין האם תהיה לא רק התאמה מקצועית, אלא גם התאמה אישיותית, האם יש לכם/ן את הד.נ.א הנכון לאותה חברה. יש מועמדים/ות שאני יכולה להישבע מראש שחשתי שהם בדיוק, אבל בדיוק "חברהX ". וזה מוכיח את עצמו.

אבל להכיר אתכם/ן טוב יותר זה גם לא כל הסיפור, ההיכרות הזו מאפשרת לנו אחר כך להסביר ולשמש לכם/ן פה מול החברות. דוגמה: ב-3 השנים האחרונות עברתם/ן בין 3 חברות. קורה. רק שיש חברות מגייסות שיראו בכך קפיצות מהירות מדי. זה בדיוק המקום שלנו כחברת השמה, כמגייסות, להסביר. למשל – יצא ככה ששתי חברות נסגרו בגלל קיצוצים או רה-ארגון. חוסר מזל ותו לא. אנחנו מסבירות ומתקשרות על בסיס יומי דברים רבים, ומאפשרות לכם/ן להתקדם קדימה בזכות כשרונכם/ן.

 4.אמנות הפולואפ (או כמו שאני מכנה את זה – אמנות הניג'וס 😎)

כחברת השמה אנחנו מחזיקות באחד הכלים העוצמתיים ביותר הידועים לאנושות – ואני מתכוונת כמובן לקשר ישיר עם המגייסות בחברות. מואהאהאה. אבל באמת, שתדעו – העבודה שלנו ממשיכה הרבה אחרי שאנחנו משוחחות אתכם/ן ומתקבלת החלטה משותפת וברורה לאן מעבירים קורות חיים. היא נמשכת אחר כך בפולואפים מול המגייסת לראות אם קיבלו את קורות החיים, לראות אם ממשיכים, לראות מה השלב הבא, לוודא מתי תקבלו תשובה לכאן או לכאן. להתעקש ולהילחם עליכם/ן.

  אנחנו לא פעם נעשה גם פולואפ מולכם/ן, בהודעת ווטסאפ, או בשיחה למי שלא עונה להודעות (אתם יודעים מי אתם/ן) – כי לא פעם גם אתם/ן לא זמינים/ות ולא רספונסיביים/ות משלל סיבות (בחייאת, אל תתחילו 14 תהליכים בו-זמנית, תנו לעצמכם מרווח נשימה). זה נשמע קטן וברור מאליו, אבל הרבה פעמים אלו בדיוק המקומות הקטנים שמכריעים האם תהליך ממשיך או מתפייד לו אל האינסוף בגלל חוסר רספונסיביות מטעם אחד הצדדים. (אגב שמחה לעדכן שלקראת 2023 הגעתי להחלטה לא להשתמש יותר באמוג'יז של פרח וקשת בענן, ולהמעיט גם באמוג'י הזה של התפילה, נו, אתם יודעים על מה אני מדברת) {המאסתי את עצמי על עצמי}.

  1. עצרו, שידרוג מקצועי לפניכם/ן!

השנה מדולה חוגגת עשור! הרבה לפני שהגעתי, ענבר וכנרת המייסדות כבר היו בביזנס הזה, יחד עם צוות של מגייסות מדהימות ונערצות. רק תחשבו כמה קשרים נוצרו בתקופה הזו. כמה אמון יש בנו, כמה הערכה לדרך העבודה שלנו. לא באתי להרים לעצמנו, ממש לא, אני רק רוצה לתת רקע לדבר הבא שאולי לא כולם מודעים/ות לו, והוא שיש לנו תקני מיקור חוץ. הסבר: לא פעם חברות פותחות תקנים זמניים, זה יכול להיות בגלל חופשת לידה, או בגלל פרוייקטים נקודתיים. התקנים הזמניים הללו נפתחים דרכנו כתקני מיקור חוץ. שוב, בהתבסס על האמון וקשרי העבודה שיצרנו. חוץ מהעובדה שאנחנו מעסיקות את המועמדים והמועמדות האלה דרכנו ודואגות להם לכל דבר שצריך מול החברות, זה מאפשר לאותם מועמדים ומועמדות להשתדרג לתפקידים מטורפים בסטארטאפים וחברות גדולות. דוגמה: איש מוצר ששידרג את עצמו מעבודה באחת מחברות הביטוח, לעבודה בחברת Cyber security עם מוצר בחוד החנית הטכנולוגית. התפקידים הם זמניים מעצם הגדרתם, אבל יש אבל – דבר ראשון, לא פעם הזמני הופך לקבוע, והמועמדים/ות נקלטים/ות בחברה. ודבר שני – החברות האלה הן חברות שאחר כך מעטרות את קורות החיים, כך שגם אם התפקיד היה זמני, אפשר להתקבל אחר כך לחברות טובות נוספות ולהמשיך את קפיצת המדרגה המקצועית.

 אה, ואם תהיתם – אני עובדת במדולה, שהיא במקרה גם חברת ההשמה הכי מדהימה בישראל. רגע, מתקנת: אני עובדת במדולה, בגלל שהיא חברת ההשמה הכי מדהימה בישראל, ועובדת בצורה שנכונה לי ערכית.

אם יש לכם/ן שאלה אפשר לפנות אליי במייל או בלינקדאין

ותודה שקראתם/ן עד הסוף 🙂

סתיו

שתפו כתבה זו:

שליחת קורות חיים

גם אם לא מצאתם משרה מתאימה

מלאו את הפרטים ואנחנו נחזור אליכם

חבר מביא חבר

המליצו לחבר על מדולה ותרוויחו גם

מלאו את הפרטים ואנחנו נחזור אליכם

הסוכן החכם שלי

מעכשיו לא תפספסו שום דבר!

מלאו את הפרטים ונשלח לכם עדכונים ומשרות חדשות מותאמות עבורכם

תודה רבה!
הטופס נשלח בהצלחה

קורות החיים שלך נבחנים לכל המשרות ברלוונטיות במדולה. אין צורך להגיש שוב.

דילוג לתוכן